Foto: Solveig Skumlien Nilsen

Victor Emanuel Halvorsen kåret til årets unge spiller i PostNord ligaen 2023

Prisen for årets unge spiller i PostNord liagen 2023 ble delt ut på Grefsen stadion lørdag 4.november 2023

Prisen for årets unge spiller deles ut av PostNord til den som har utmerket seg mest i PostNord-ligaen. Det var en jevn kåring, hvor Victor Emanuel Halvorsen sanket flest stemmer. Sander Nordbø (Notodden FK), Andreas Endresen (Vard Haugesund) og Isak Vådebu (Tromsdalen) var de tre som fikk flest stemmer etter 19-åringen fra Kjelsås.

Trenerne har for 8 år nominert inn unge talenter. Maksimalt tre stykke og hvorav en kan være fra egen klubb. 

Victor Emanuel har hatt hele sin fotballkarriere på Grefsen i Kjelsås Fotball. Han har rundet 63 kamper for Kjelsås på PostNord-nivå. Tidligere i år ble det klart at han fra 2024-sesongen vil spille Eliteseriefotball for Sarpsborg 08. Unggutten ønsket å spille for Kjelsås ut sesongen da overgangen ble en realitet, så dermed ble han leid ut tilbake til Kjelsås frem til årsskiftet. Victor Emanuel fikk da også med seg den mye omtalte semifinalen i cupen mot Molde FK.

Tilstede på Grefsen stadion lørdag 4.september var PostNords pressesjef kommunikasjon og marked Haakon Nicolay Olsen sammen med NFF/NLFs Jo Bergsvand. 

4 på grefsen.jpg
F.v: PostNords Haakon N Olsen, Styreleder i Kjelsås Fotball Dag Vestlund, Prisvinner Victor E Halvorsen og NFF/NLFs Jo Bergsvand. Foto: Solveig Skumlien Nilsen
2 på grefsen.jpg
Foto: Solveig Skumlien Nilsen

— Det er alltid gøy når sesongen går mot slutten å dele ut denne prisen, sier daglig leder i Norsk Ligafotball, Kari Lindevik.

Kåringen av årets unge spiller skaper et godt engasjement fra våre klubber og trenere i årets PostNord liga. Victor Emmanuel var helt klart en av favorittene blant mange trenere, som har stemt de frem.  Vi i Norsk Ligafotball gratulerer Victor Emmanuel og ønsker han lykke til videre i Eliteserien 2024, sier Lindevik.

Talentpris nummer åtte i rekken
«Årets unge spiller» er en pris PostNord har kåret siden 2016 – og dette vil de fortsette med.

— PostNord-ligaen har blitt en fin utviklingsarena for alle de fantastiske talentene vi har her til lands. Mange av A-landslagsspillerne som vi er godt kjent med i dag har på et tidspunkt spilt i PostNord-ligaen, og det er et tydelig tegn på at ligaen har en stor betydning for norsk toppfotball, og dens utvikling, forteller kommunikasjon- og markedsdirektør i PostNord, Maria Korban.

En indikator man kan se på tidligere vinnere av prisen «årets unge spiller». Her finner vi navn som bla. Markus Solbakken m.fl. Det er ingen tvil om at talentene som står frem og skiller seg ut i PostNord-ligaen har alt som skal til for å utvikle seg videre. 

Tidligere vinnere – årets unge spiller i PostNord-ligaen:

2016 – Kasper Nissen

2017 – Markus Solbakken

2018 – Thomas Rekdal

2019 – Sturla Ottesen

2020 – Uranik Seferi

2021 – Sigurd Grønli

2022 – Syver S. Skeide

2023 – Victor Emanuel Halvorsen

Norsk Ligafotball ønsker Victor Emanuel Halvorsen lykke til med Eliteseriespill for Sarpsborg 08.