Rekordhøye inntekter og kostnader i alle lisensierte ligaer

8 mai offentliggjøres rapporterings pr 31.12.2022. Regnskapstallene til Eliteserie- og OBOS-ligaklubbene ender samlet sett med positivt årsresultat, mens både Toppserieklubbene og PostNord-liga klubbene samlet sett ender med negative årsresultater.

- Det kan se ut som at økningen i medieinntekter som klubbene har visst kommer i 2023 har blitt forskuttert, slik at man har økt kostnadsnivået allerede i 2022. Det er viktig for alle klubbene å sette tæring etter næring. Inntektene må hele veien sikre at klubbene kan betale sine kostnader og dermed ha en bærekraftig økonomi. Vi skal ha respekt for at kostnadsøkningene generelt i samfunnet selvfølgelig også påvirker klubbene. Det er desto viktigere for klubbene å sikre balanse i sin økonomiske drift. Balanse, og ikke for stor risiko i gapet mellom inntekter og kostnader i regnskapene, må alltid ligge som en bauta i klubbdriften, sier generalsekretær Karl-Petter Løken.

- Det er bra at klubbene øker sine inntekter, samtidig som det er utrolig viktig at de ivaretar sin bærekraft selv med økte inntekter. Siste året har vi sett en større økning på kostnadssiden enn på inntektssiden, noe som ikke kan fortsette. Vi vil nå jobbe tett videre med både de klubbene som er i handlingsplaner, og de som skal etablere handlingsplaner, for å sikre at de tar god kontroll over egen økonomi. Det å etablere robuste økonomier i konkurranser hvor det hele veien kjempes om sportslige resultater er ekstremt krevende, sier seksjonsleder klubbstøtte Rune Nordhaug.

FOS rapportering 3.png

 

FOS rapportering 2.png

Vedtak i Klubblisensnemda etter rapportering 31.12.2022

Reaksjoner som følge av brudd på tidligere inngåtte handlingsplaner for to av Norsk Ligafotballs klubber: 

* Trekk av 3 poeng i PostNord-ligaen avd 1 - Notodden FK

* Trekk av 1 poeng i PostNord-ligaen avd 2 - SK Gjøvik-Lyn

Se hele presentasjonen her: 

LES HELE PRESENTASJONEN HER