Stor stemning på et fullsatt Ullevaal stadion Norge-Georgia 2-1
Foto: NLF

Norsk Ligafotball ledersamling 12-13.september 2023

91 klubbledere deltok på høstens ledersamling i Norsk Ligafotball

Tirsdag 12.september 16.00 ønsket vi i Norsk Ligafotball velkommen til ledersamling på Ullevaal stadion hvor 91 klubbledere deltok disse to dagene. 

Lise Klaveness og Karl-Petter Løken innledet samlingen med siste nytt fra Ullevaal og NFF og presenterte hva de viktigste saker både styret og administrasjon nå jobber med. Sportsplan og hva er den "norske modellen", VAR, voldshendelser øker i idretten og fotballen, anlegg og utskiftning. Jobben inn mot myndighetene m.m. Vi fikk en grundig og god gjennomgang og det ble et meget godt engasjement fra deltagerne. 

Lise -Karl-Petter.JPG
Lise Klaveness og Karl-Petter Løken. Foto: NLF

Videre var det Faglig oppvarming i Meet salen med Jan Åge Fjørtoft med gjester. Denne gang John Carew og Nils Johan Semb før middag og kamp. God stemning både rundt bordene og på tribunen. 

Onsdag 13.september åpnet styreleder Hugo Kjelseth med oppsummering fra gårsdagen og innspill fra både Lise og Karl-Petter samt deltagerne. Gikk gjennom NLFs prioriterte oppgaver fremover og hva styret og adm ønsker tilbakemeldinger på. 

Hugo.jpg
Styreleder Hugo Kjelseth Foto: NLF

Jo Bergsvand kommersiell rådgiver for nivåene våre samt 2.div kvinner presenterte hva han jobber med for klubbene våre. 

Jo.jpg
En meget engasjert Jo Bergsvand Foto: NLF

Daglig leder Kari Lindevik gikk gjennom saker som nå rører seg og som det også ble minnet om tidsfrister på. 

Nils Fisketjønn konkurransedirektør NFF gikk gjennom utfordringer med spillplan både hva som har vært i 2023 og hva som kan komme i 2024.

Før lunsj fikk vi også presentert Levanger FKs Action Now Trøndelag prosjekt av en stolt, men også ydmyk Anders Eggen som både fortalte om fallgruver og oppturer i prosjektet. Eggens råd var klart og tydelig, ikke kopier Bodø Glimts Action Now, skap deres eget. Det når man lengst med for vi har alle forskjellige forutsetninger.

Anders.jpg
Levanger FKs Anders Eggen Foto: NLF

Etter lunsj fikk vi en grundig og god gjennomgang av NFFs Kristian Skjennum på overganger, gjennomgang av kompensasjonsordninger, clearing house, nasjonalt og internasjonalt m.m. Temaer som både engasjerer og er viktig for våre nivå. Flere av våre spillere viste Kristian gjennom statistikker går nå til høyere nivå, eller blir hentet tidlig. 

Kristian.jpg
NFFs Kristian Skjennum Foto: NLF

Etter Kristian fikk vi besøk av NTFs sportsavdeling med sportsjef Erik Hoftun og Kenneth Wilsgård. Vi fikk en grundig og god presentasjon av akademiklassifiseringen med statistikker og hvorfor NTF mener at dette er den beste modellen for spillerutvikling m.m. 

Erik H.jpg
Sportsjef NTF Erik Hoftun Foto: NLF
Kenneth W.jpg
NTFs Kenneth Wilsgård Foto: NLF

Litt over tidsplanen, men med stort engasjement, så ble det takket for en flott samling med dagsaktuelle tema og belysning av utfordringer våre klubber står i. 

Takk for oppmøtet og vi håper å se enda flere klubbledere på vår neste samling i Norsk Ligafotball. Fellesskapet er viktig!